Du är här:Start > Om oss > Vi vill ... > Konfirmation

Vi vill leva i en nära relation med Gud och påverkas av hans kärlek.

Gud är mycket närmare oss än vi tror. Han är ständigt nära och vill ha en relation med varje människa. Det är möjligt för oss att lära känna Gud genom Jesus Kristus. Genom Jesus visades den sanna kärleken som aldrig kan ta slut. Vi vill leva nära Gud och låta hans kärlek påverka oss.

Vi vill älska Gud och sprida hans kärlek till andra.

Vi behöver alla Guds kärlek och vi är alla älskade av Gud. Vi har mött honom och vill därför sprida möjligheten att ha en relation med Gud. Vi vill i personliga möten visa på Guds kärlek.

Vi vill kännetecknas av vår kärlek till våra medmänniskor och vår omvärld.

Om de första kristna sa människor: "Se hur de älskar varandra." På samma sätt vill vi att Guds kärlek ska synas i våra liv och genom vårt sätt att vara mot andra. Världen är skapad av Gud och vi har alla ett ansvar för varandra och för vår värld.

Vi vill vara en gemenskap där man kan mötas med sina brister.

Det finns inga perfekta människor. Livet är inte alltid enkelt och givet, det kan ibland gå sönder. Där vill vi finnas och låta Gud hela vår trasighet. Kom som du är, vi behöver alla varandra.

1. Apg 17:24-28, Joh 1:9-18, 1 Joh 4:9-10
2. Matt 22:36-38, Joh 3:16, Rom 5:8, Apg 4:20, Matt 22:39
3. Joh 13:34-35, Rom 12:9-10, 1 Mos 1:1, 27-28, 2:15
4. Matt 5:3-5, 11:28, Joh 8:3-11

Finns Gud? Skapelse eller Big Bang? Vad händer efter döden? Varför är Jesus viktig? Vem är den Helige Ande? Dessa och många andra frågor tar vi upp i konfirmandundervisningen.

Den som går i åk 8 är välkommen att vara med. Som regel är det konfa en eftermiddag efter skolan i månaden, samt en lördag per månad. Två hajker är det också. En på hösten och en på våren. Hajken på våren brukar vara på Gullbrannagården tillsammans med 250 andra konfirmander. En deltagaravgift som täcker bland annat mat och logi på hajkerna kommer att tas ut.

Konfirmandundervisningen sker gemensamt med Allianskyrkan och Korskyrkan i Aneby. Det är lärare från båda kyrkorna.

Välkommen!