Du är här:Start > Om oss > Konfirmation

Mitt i livet

Ett par hundra människor i olika åldrar och livssituationer. Det är vi som utgör Aneby Alliansförsamling. Bland oss finns de som har stark tro och övertygelse liksom de som kämpar med sin tro och som tvivlar, vacklar och ifrågasätter. Vi delar erfarenheter av att livet kan vara svårt, orättvist och jobbigt. Men också av att det kan vara fyllt av tacksamhet och glädje. Eller allting samtidigt.

Här, mitt i livet, vill vi vara en kyrka där vi är "Nära Gud - Nära Dig".
Välkommen till oss.

Finns Gud? Skapelse eller Big Bang? Vad händer efter döden? Varför är Jesus viktig? Vem är den Helige Ande? Dessa och många andra frågor tar vi upp i konfirmandundervisningen.

Den som går i åk 8 är välkommen att vara med. Som regel är det konfa en eftermiddag efter skolan i månaden, samt en lördag per månad. Två hajker är det också. En på hösten och en på våren. Hajken på våren brukar vara på Gullbrannagården tillsammans med 250 andra konfirmander. En deltagaravgift som täcker bland annat mat och logi på hajkerna kommer att tas ut.

Konfirmandundervisningen sker gemensamt med Allianskyrkan och Korskyrkan i Aneby. Det är lärare från båda kyrkorna.

Välkommen!