Du är här:Start

OM ALPHA

Alpha är en grundkurs i kristen tro. Här kan man fritt utforska trons olika delar utan att känna krav på att man måste prestera någonting. Alla är välkomna på lika villkor och kursen är helt avgiftsfri.

Du kan hitta Alphakurser runt om i världen, exempelvis i kyrkor, på restauranger, barer och i hemmen. Kursen är upplagd så att vi möts vid ca 10 tillfällen där varje träff består av en måltid, ett föredrag och samtal där deltagarna får dela med sig av sina tankar. Är du nyfiken på den kristna tron är detta verkligen rätt tillfälle för dig att få veta mer. Samtalen har som främsta syfte att uppmuntra kursdeltagarna att dela med sig av sina tankar och synpunkter. Vi möts i en inbjudande, ärlig och avslappnad miljö där vi tillsammans utforskar den kristna trons grunder.

Alpha har funnits i över 30 år. I Sverige startade det 1997. Idag hittar du Alpha i över 66 000 kyrkor och andra platser över hela världen. Detta har lett till att över 24 miljoner människor runt om i världen gått en Alpha.

Vi skulle vilja ha en ny kurs till hösten. Du kan redan nu anmäla dig här nedan. Första gången är ett tillfälle att "prova-på" utan att binda sig.
Föredragen kommer till största delen att hållas av P-O Ängegärd, tidigare pastor i Allianskyrkan. Gunilla Sigfridsson finns med i samtalen och flera olika hjälper till att ordna mat och förfriskningar.
Välkommen.

Ämne: