Du är här:Start > Aktuellt - Corona

Tills vidare är alla samlingar i Allianskyrkan inställda pga pandemin. Kyrkan är öppen för enskild bön på tisdaga 9.00 - 10.30. Du som har nyckel är givetvis välkommen på även på andra tider att sitta en stund i kyrksalen, tända ett ljus, be och bra vara inför Gud i dessa tider.

Till första söndagen i advent har vi spelat in en adventsandakt med några av de kända psalmerna och en betraktelse. Andakten finns på Facebook och Youtube.
På facebook finns det en liten högtalarsymbol längst ner till höger på filmen - kolla att den är på så blir det ljud också.

På tisdagarna har vi vanligtvis bön på förmiddagen. Då följer vi en ordning där vi blandar gemensamma lästa böner, tystnad, textläsning och fri bön. Den ordningen finns nu som film att använda hemma. Då kan man starta filmen och följa med i läsningarna. När det blir tid för tystnad, textläsning och enskild bön kan man trycka på "paus" för att be själv, läsa en andaktsbok eller Bibeln eller bara vara i tystnaden tills man är färdig. Då går det bra att starta filmen igen och så följa med i fortsättningen av bönen.

Nya beslut om samlingar fattas undan för undan med hänsyn till Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens påbud.