Du är här:Start > Aktiviteter > Konfirmation

Välkommen att delta

En församling erbjuder många aktiviteter, men det är inte aktiviteterna som gör en församling till en församling. Församlingen är en gemenskap samlad kring tron på Jesus Kristus som Herre och Frälsare. Att vara kristen är att följa honom. Att vara församling är att göra det tillsammans. Och då vill vi ha många möjligheter att mötas. Men församlingen har inte alla dessa aktiviteter för sin egen skull. Nej, alla som är intresserade är välkomna att delta i våra gudstjänster och samlingar.

Finns Gud? Skapelse eller Big Bang? Vad händer efter döden? Varför är Jesus viktig? Vem är den Helige Ande? Dessa och många andra frågor tar vi upp i konfirmandundervisningen.

Den som går i åk 8 är välkommen att vara med. Som regel är det konfa en eftermiddag efter skolan i månaden, samt en lördag per månad. Två hajker är det också. En på hösten och en på våren. Hajken på våren brukar vara på Gullbrannagården tillsammans med 250 andra konfirmander. En deltagaravgift som täcker bland annat mat och logi på hajkerna kommer att tas ut.

Konfirmandundervisningen sker gemensamt med Allianskyrkan och Korskyrkan i Aneby. Det är lärare från båda kyrkorna.

Välkommen!