Du är här:Start > Aktiviteter > Konfirmation

Konfirmation

KONFA är Korskyrkans och Allianskyrkans konfirmationsundervisning för dig som går i 8:an. Vi träffas tisdagar 14.45-16.45 under ett läsår. Nedan ges en kort presentation av KONFA samt svar på några vanliga frågor.

Varför ska jag gå KONFA?

Vill du samtala kring livets stora frågor! Frågor som t.ex. Finns det en mening med mitt liv? Är jag älskad? Vad händer när man dör? Finns det en Gud? Vill du lära dig mer om den kristna tron? Då är Konfa i Korskyrkan och Allianskyrkan något för dig! Vi vill lyssna på dig och ta dina frågor på allvar.

Ps. Man behöver inte vara döpt eller döpas hos oss för att gå vår konfirmation eftersom konfirmationen i vår kyrkotradition inte är en bekräftelse av dopet vilket det är i vissa andra sammanhang.

Vad gör man på KONFA?

En konfaträff börjar alltid med fika och någon lek eller tävling. Sedan brukar vi i smågrupper prata om hur veckan varit innan vi tar del av veckans undervisning som kan innehålla praktiska övningar, filmklipp och berättelser ur Bibeln eller ur vardagslivet. Efter det samtalar vi om dagens undervisning i smågrupper. Varje samling avslutas med en enkel andaktsstund med bön och ibland lite sång. I början av hösten åker vi på ett konfadygn och i slutet av våren åker vi på ett konfaläger med andra konfagrupper på Gullbrannagården, oftast kring Valborg. Det ingår även i konfa att gå på ett antal gudstjänster under året.

Vad kostar det?

För det första Ä ingen som vill gå KONFA i Korskyrkan och Allianskyrkan ska behöva avstå av ekonomiska skäl. Vi tar inte ut någon grundavgift utan bjuder på fika, biblar m.m. Men det tillkommer avgifter för hajk och läger på drygt 1000kr. Om detta skulle vara ett problem kontakta ansvarig huvudledare så löser vi det!

Anmäl dig här till att gå Konfa 2022/2023! Välkommen att gå KONFA hos oss!

Konfan startar tisdag 20e september. Boka redan nu även i Konfahajk lö-sö 19-20 november!

Kontaktperson:

Sofia Johnsson Ungdomspastor: 070-532 73 33, sofia@anebykors.se

Sandra Nilsson

Diakon

0380 - 402 82
070 - 609 02 82
sandra@allianskyrkananeby.se