Du är här:Start > Aktiviteter > Konfirmation

Konfirmation

IDROTTSKONFA läsåret 2023/2024

För dig i 8:an

IDROTTSKONFA är Korskyrkans och Allianskyrkans konfirmationsundervisning för dig som går i 8:an. Vi träffas tisdagar 14.45-17.00 under hela hösten och våren. Det tillkommer dock några tillfällen då vi ses andra tider och dagar. Nedan ges en presentation av IDROTTSKONFA samt svar på några vanliga frågor.

Varför ska jag gå IDROTTSKONFA?

Vill du prova på olika idrotter och växa som person? Utforska grunderna i kristen tro? Fundera kring vad Jesus och idrott har med varandra att göra? Då är idrottskonfa något för dig!

Ps. Man behöver inte vara döpt eller döpas hos oss för att gå vår idrottskonfirmation eftersom konfirmationen i vår kyrkotradition inte är en bekräftelse av dopet vilket det är i vissa andra sammanhang.

Vad gör man på IDROTTSKONFA?

Tanken är att vi varannan vecka utforskar grunderna i kristen tro (fikar, leker/tävlar, lyssnar på undervisning och samtalar) och varannan vecka provar på någon idrott. Det kan vara idrottsaktiviteter som militärhinderbana, dans, hockey, innebandy m.m. Även de gånger då vi provar någon idrott kommer vi i någon mån samtala kring kristen tro. Under året kommer vi även ha 2-3 lördagar då vi gör någon aktivitet ex. Prison Island kombinerat med undervisning/gudstjänstbesök m.m. för att svetsa samman gruppen. Årets stora höjdpunkt blir att vi avslutar idrottskonfan med att åka på ett kristet idrottsläger, KRIK Action, 15-19 juni 2024. Under året ingår det även att besöka några olika gudstjänster på söndagar.

Vad kostar det?

För det första Ä ingen som vill gå IDROTTSKONFA i Korskyrkan och Allianskyrkan ska behöva avstå av ekonomiska skäl. Är kostnaden en utmaning för er, hör av er till huvudansvarig ledare så löser vi det! Grundavgiften för idrottskonfan är 800kr, i det ingår fika, biblar, alla idrottsaktiviteter m.m. Även kostnaden för KRIK Action lägret tillkommer, 1500-2400kr beroende på hur man väljer att bo.

Anmälan dig här! till IDROTTSKONFA läsåret 2023/2024! Välkommen att gå IDROTTSKONFA hos oss!

OBS! Max 16 deltagare. Först till kvarn. Sista anmälan 7:e september!

Konfan startar tisdag 19 september 2023.

Kontaktperson:

Sofia Johnsson Ungdomspastor Korskyrkan: 070-532 73 33, sofia@anebykors.se